• KUK

Berberine Sulphate 99% 400 mg x 60 rostlinných tobolek

  • Berberin sulfát 99% 400 mg

     
    60 kapslí VEGE

     
    Doplněk stravy

     

     

  • obj.kód.: 034121
    Dostupnost: Skladem
  Počet
410 Kč

Berberine Sulphate 99% 400 mg x 60 rostlinných tobolek

Vysoký obsah berberinu potvrzený laboratorní metodou HPLC

Standardizováno na 99% berberinu

 

Ingredience

1 kapsle

Extrakt z kořene dřišťálu (99% berberin sulfát)

400 mg

 

 

Složení: Extrakt z kořene Berberis (Berberis Aristata) standardizovaný na 99% berberin sulfát, obal tobolky (pojivo: hydroxypropylmethylcelulóza).

Doporučená denní dávka nutná k dosažení příznivého účinku: 1 kapsle během jídla.

Výrobek nelze používat jako náhradu pestré stravy.
Vyvážená strava a zdravý životní styl jsou základem pro správné fungování organismu. Nepřekračujte doporučenou denní dávku.

Skladovací podmínky: Skladujte při pokojové teplotě, mimo dosah malých dětí. Chraňte před vlhkostí.

 

Berberin je zlatožlutý alkaloid získaný z kořenů a stonků Berbaris aristata nebo běžněji známého jako dřišťál. Berberin se vyskytuje také v jiných rostlinách, jako je Hydratis candensis (Goldenseal), Coptis chinensis (Coptis nebo Golden Thread), Berberis aquifolium (Oregon hrozny). Tyto rostliny obsahující berberin se léčebně používají prakticky ve všech tradičních lékařských systémech a jejich historie použití v ajurvédské a čínské medicíně sahá nejméně 3000 let zpět.

 

Berberin, kvartérní alkaloid, je izolován jako jeho hydrochlorid (HCL) nebo sulfátové soli. Berberin hydrochlorid (HCL) je na trhu oblíbenější díky své ceně, ale tedy slabšímu účinku. Berebrin sulfát je méně oblíbená forma (hořčí než HCL). Hlavní rozdíl v dostupných berberinech vyplývá ze způsobu izolace účinné látky z rostliny Berberis aristata.

 

Berberin hydrochlorid a berberin sulfát – která forma je lepší?

Obě formy berberinu vykazují stejnou aktivitu z hlediska účinků souvisejících s vlastnostmi hlavní části molekuly, tedy berberinu, protože v těle se po rozpuštění molekula - berberin sulfát i hydrochlorid - disociuje na dvě nezávislé části. : berberin - hlavní část sloučeniny vykazující aktivitu a chlorid nebo síran.

Výhoda sulfátu oproti hydrochloridové formě však spočívá v tom, že v berberin sulfátu kromě působení samotného berberinu může být sulfátový zbytek uvolněný z molekuly zahrnut do detoxikačních reakcí fáze II (tj. konjugace nebo biotransformace ) probíhající v játrech. V důsledku konjugační reakce jsou xenobiotika (což jsou často toxické sloučeniny) metabolizována v játrech na méně toxické formy připojením vhodných funkčních skupin přirozeně se vyskytujících v těle na jejich molekulu (včetně zbytku kyseliny sírové, tj. síranu). Berberin sulfát proto poskytuje další „palivo“ na průběh detoxikačního procesu. Toto je další pozitivní účinek berberin sulfátu, který není prokázán u sloučeniny hydrochloridu.

ODEBÍREJTE NOVINKY

Získejte aktuální informace o speciálních slevách a dalších novinkách