• KUK

Jogurtová kultura - Originální bulharský jogurt, 10 sáčků

  • Jedinečný a světově uznávaný Bulharský jogurt, produkt prospěšný na zdraví a dlouhověkost. Pravidelnou konzumací si zajistíte správné složení vašeho mikrobiomu. Zdravá střevní mikroflóra má protinádorové účinky a ovlivňuje správnou funkci imunitního systému.

  • obj.kód.: 143011
    Dostupnost: K odeslání do 3 dnů
  Počet
333 Kč

Jogurtová kultura - Originální bulharský jogurt, 10 sáčků

Probiotické, léčebné a profylaktické vlastnosti bulharského jogurtu byly studovány v prestižních medicínských institucích po celém světě. Jejich dezinfekční vlastnost obnovuje a udržuje přirozenou mikroflóru trávicího traktu. Kultury pomáhají odstraňovat toxiny a odbourávat cholesterol, mají protirakovinné účinky a aktivuji imunitní systém. 

Bulharský jogurt je jedinečný fermentovaný (kysaný) mléčný výrobek, známý jako potravina podporující zdraví a dlouhověkost. Startovací kultury GENESIS® pro domácí přípravu originálního bulharského jogurtu jsou symbiotické kombinace kmenů Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus izolované z přírodních zdrojů a vybrané podle jejich účinků na zdraví. Jedná se o koncentrované, lyofilizací sušené kultury s více než 1 miliardou životaschopných buněk v jednom gramu, což zaručuje biologicky aktivní kysaný mléčný výrobek. Probiotické, léčivé a preventivní vlastnosti kmenů Lactobacillus bulgaricus obsažených ve startovací kultuře byly studovány v prestižních lékařských ústavech, zejména v Sofii. Aktivita těchto kmenů pomáhá obnovit rovnováhu mikrobiomu trávicího systému. Účastní se biodegradace cholesterolu, tvorby zdraví prospěšných látek (některých vitaminů a mastných kyselin s krátkým řetězcem), pomáhají odstraňovat toxiny z těla. Správné složení střevní mikroflóry má protinádorové účinky a má vliv na správnou funkci imunitního systému.

Složení:
Minimálně 1 miliarda životaschopných buněk na 1 gram: Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus.

Balení:
10 sáčků po 1 gramu

Podmínky skladování:
2 roky při teplotě od 0 do 10 °C nebo
1 rok při teplotě do 20 °C na suchém, tmavém místě, mimo sluneční světlo.Datum spotřeby je vyznačeno na spodní
části obalu. Neskladujte otevřené sáčky.

Dávkování:
Každý sáček je určen k naočkování 1 až 5 litrů mléka.

Způsob přípravy:
Zahřejte mléko (1 až 5 litrů) na 95º C, udržujte na této teplotě min. 15 minut, potom ochlaďte na 45 - 48 ºС. Přidejte startovací kulturu z jednoho sáčku nebo 1 kapsli (kapsli použijte celou) a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s naočkovaným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované mléko nechte bez míchání kysat při teplotě 45 ºC po dobu 8 - 10 hodin. Po té nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10 ºC je produkt připraven ke spotřebě. Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné mléko.

ODEBÍREJTE NOVINKY

Získejte aktuální informace o speciálních slevách a dalších novinkách